AMD Kamnik
POMOČ NA CESTI 1987

Novice

Objavil/a: Jelenko Milič, četrtek, 31. avgust 2017, ogledov: 968

DRUŽINSKA URA AMZS V KAMNIKU

Avto-moto društvo Kamnik in AMZS vas vljudno vabita na zabavno, prometno-preventivno Družinsko uro AMZS, na kateri se boste na zanimiv in zabaven način lahko podučili o različnih dejavnikih, ki vplivajo na prometno varnost, spoznali prednosti in ugodnosti članstva v AMD Kamnik in AMZS ter z nekaj sreče osvojili tudi katero izmed privlačnih nagrad. S tem želimo dati svoj prispevek k zmanjšanju števila prometnih nesreč oz. k večji prometni varnosti na naših cestah.Člani AMD Kamnik bomo v sodelovanju s krovno organizacijo AMZS, 9. septembra 2017, oz. v času tradicionalnih Dnevov narodnih noš v Kamniku, tudi letos pripravili prometno-preventivno akcijo Družinska ura AMZS.

Prireditev, ki je vsako leto zelo dobro obiskana, se bo tudi letos, med 9. in 17. uro, odvila na Trgu svobode, kjer ima svoj sedež tudi Avto-moto društvo Kamnik.

DNN 45-2 9

Na zabavno-poučni prireditvi vam bodo predstavljeni delovanje AMD Kamnik in krovne organizacije Avto-moto zveze Slovenije ter novosti in projekti pri katerih obe organizaciji družno sodelujeta. Novosti je namreč precej tudi v letošnjem letu, saj AMZS že od leta 2011 sodeluje pri projektu Desetletje za večjo varnost, ki poteka pod okriljem mednarodne avtomobilske zveze FIA.

Kot običajno se bo tudi na letošnji Družinski uri AMZS v Kamniku v nagradnih igrah moč potegovati za različne praktične nagrade, Družinska ura pa je vsakič znova še posebej zanimiva za otroke.

Ob šotoru, ki je postal že kar zaščitni znak prireditve, bo tudi letos razstavljen avto, ki smo ga uporabili v AMZS preskusnem trku. To je avto, ki smo ga uporabili za preskus, da bi ugotovili, ali je mogoče obstoječe mejnike varnosti (že) postaviti še nekoliko višje. Hitrost je, ko govorimo o varnosti in trkih, ključna in prav to je dokazal tudi preskus z renaultom laguno, ki je v oviro trčila s hitrostjo 80 km/h in ne s hitrostjo 64 km/h, kar je sicer običajna hitrost pri tovrstnih preskusnih trkih. Ogled testnega avta, posnetki njegovega trka in razlaga posameznih posledic, ki so bile ugotovljene, vas zna prepričati v nasprotno. Prepričani smo, da je to najbolj nazoren prispevek AMZS k seznanjanju o tem, kaj pomeni (pre)velika hitrost oziroma njene posledice ob morebitnem trku.

DNN 45-2 18

Pod šotor in okoli njega bomo postavili tudi otroške sedeže. Strokovnjak bo na voljo za vsa morebitna vprašanja o tem, kako prav izbrati in uporabljati otroški varnostni sedež. Motoristi bodo lahko preskusili svoj reakcijski čas na posebnem, prav za to namenjenem, skuterju. Kakšen vpliv ima alkohol na vožnjo, boste lahko videli ob pomoči posebnih očal in preverili, kako to vpliva na vaše motorične sposobnosti. AMZS inštruktor varne vožnje bo prikazal pravilno nastavitev voznikovega delovnega prostora. Predstavili bomo zgibanko za bolj varčno in varno vožnjo, svetovali pri izbiri in pravilni uporabi varnostne čelade ter še bi lahko naštevali. Prepričani smo, da je razlogov za obisk Družinske ure AMZS veliko, hkrati pa upamo, da smo se vam z izbiro letošnjih krajev kar najbolj približali.

Skratka, 9. septembra 2017, ste med 9. in 17. uro vljudno vabljeni na kamniški Trg svobode.


Objavite vsebino na Facebook-u

Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Izberite arhiv

2019 (3)2018 (7)2017 (9)2016 (21)2015 (31)2014 (9)2013 (1)
KONTAKT

AMD Kamnik
Trg svobode 6
SI-1241 Kamnik

Telefon: (01) 8391 320
E-pošta: info@amd-kamnik.si

DELOVNI ČAS


Pisarna za člane AMD Kamnika je odprta ob sredah: od 12:00 - 16:00