AMD Kamnik
POMOČ NA CESTI 1987

Arhiv novic :: 2015

23. 12. 2015: Dobrodošli v naši družbi tudi v letu 2017

Prijetne Božične praznike in vse dobro v letu 2017. Predvsem varno vožnjo in da vas vozilo čim manjkrat pusti na cedilu. 

... in seveda, dobrodošli v naši družbi.

 
08. 12. 2015: Do izvoza Spielfeld brez avstrijske vinjete

Stari mejni prehod Šentilj, ki leži na regionalni cesti, je zaradi begunske problematike zaprt že vse od 22. oktobra 2015, ves promet pa je preusmerjen na avtocesto.

 
29. 11. 2015: Zimske zmagovalke, privlačne cene

Top 3 gume s testa po izjemnih cenah! V oktobrski številki Motorevije smo objavili tudi test zimskih pnevmatik v dimenzijah 165/70 R14 in 205/55 R16. Ker menimo, da varnost ne sme biti pogojena s ceno, vam to sezono pnevmatike, ki so se na testu odrezale najbolje nudimo po izjemnih cenah. Tri primere navajamo spodaj.

 
23. 11. 2015: Kako zavirajo različna vozila?

Avti zavirajo najbolje: Med najbolj pogostimi vzroki za nesreče je - predvsem na avtocestah, kjer so hitrosti visoke - premajhna varnostna razdalja. Ob nepredvidenem dogodku pred nami - nesreči, močnem zaviranju avta pred nami ali kakšnem drugem dogodku - je prav od varnostne razdalje odvisno, ali bomo uspeli pravočasno ustaviti pred oviro. Zaustavitev je namreč odvisna od dveh dejavnikov - našega reakcijskega časa in zavorne poti našega vozila. Če velja, da je reakcijski čas povprečnega voznika približno ena sekunda, je druga neznanka zavorna pot vozila. Kako učinkovito zavirajo avto, motocikel, avtodom ali tovornjak?

 
14. 11. 2015: Veselje na predvečer svetega Martina

Gostje tokratnega torkovega veselega druženja s Podokničarjem v gostilni Pri planinskem orlu so bili legendarni narodno-zabavni godci Slovenski muzikantje, so skupaj z Godbo Stranje, član Turističnega društva Komenda in AMD Kamnik, na predvečer najbolj čislanega svetnika sv. Martina, gledalcem uspeli pričarati pravo veseljaško vzdušje.

 
07. 11. 2015: AMZS test 35 zimskih pnevmatik

Le meritve razkrijejo razlike!

Na prvi pogled delujejo zelo podobno, a vendarle so med njimi velike razlike. Če bi se morali odločiti, katere izbrati, bi bili pred težko odločitvijo, saj je na pogled nemogoče določiti, katere so kakovostne, katere pa imajo slabše lastnosti. Še celo po oznaki za oprijem na mokrem, ki naj bi pomagala kupcem pri izbiri, jih ne bi mogli ločiti, saj ima večina enako oznako za oprijem na mokrem, ki je edino merilo, ki opredeljuje njihovo kakovost.

 
06. 11. 2015: Vozniki pozor: Meritve hitrosti v mesecu novembru

Kamniški komunalni redarji bodo v mesecu novembru občinski proračun na račun prehitrih voznikov polnili kar trikrat.

Radar bo, kot običajno, na dan načrtovanih meritev postavljen na številnih različnih mestih širom cele občine Kamnik.

 
03. 11. 2015: Predbožični Dunaj

Sobota 12. 12. 2015: Odhod iz Kamnika v jutranjih urah. Vožnja bo potekala preko mejnega prehoda Šentilj po avtocesti mimo Gradca do Dunaja. Najprej sledi sprehod po znamenitem poletnem dvorcu Marije Terezije - Schönbrunnu. Sledi kratka vožnja do centra Dunaja in orientacijski ogled mesta: Opera, Albertina, Koroška ulica, cerkev sv. Štefana, Hofburg, Parlament, mestna hiša. V prostem popoldnevu boste imeli čas za ogled predbožičnega sejma in stojnic pred Rotovžem, dunajsko mestno hišo. Vrnitev v Kamnik je predvidena v poznih večernih urah.

 
02. 11. 2015: V soboto podaljšana menjava gum!

AMZS: Prvo in drugo soboto v novembru (7. 11. in 14. 11.) bomo menjavo pnevmatik opravljali po izrednem delovniku.

Po izteku rednega delovnega časa bodo vse servisne steze namenjene izključno menjavi pnevmatik. Ostalih storitev v tem času ne bomo izvajali.

 
21. 10. 2015: Popolna zapora ceste Podlom – Kranjski Rak – Luče

kamnik.info: Občanke in občane obveščamo, da bo Gorenjska gradbena družba d.d. pričela z nujnimi vzdrževalnimi deli na sanaciji usada na cesti Podlom - Kranjski Rak - Luče-odsek 3559. Zapora bo veljala za celoten odsek od Podloma do Kranjskega Raka, saj se bodo dela izvajala 500 metrov od križišča v Podlomu, kjer se zavije na Kranjski Rak.

 
12. 10. 2015: Že veste, kaj boste počeli v soboto 17. oktobra 2015?

Obiščite nas na Dnevu odprtih vrat v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem!

Dogodek bo potekal od 10. do 16. ure, udeležba pa je povsem brezplačna. Obljubljamo vam nepozabno izkušnjo na poligonu, predstavitev AMZS športnih panog ter zabavne aktivnosti tudi za otroke in mlade.

 
09. 10. 2015: Kot Fenix, ki je vstal iz pepela ...

... tako bi lahko poimenovali Avto-moto društvo Kamnik, ki je še pred časom samevalo nekje v centru Kamnika. Vsakič, ko me je pot zanesla mimo "Bojčeve bajte", kot jo sam imenujem, sem se spraševal kaj se dogaja. Stare table, brez življenja mi niso puščale nič obetavnega.

Danes, samo dobro leto in pol po občnem zboru, kjer je vodstvo prevzela sedanja ekipa, je zgodba popolnoma drugačna.

 
28. 09. 2015: AMD Kamnik in AMZS na sejmu v Komendi

AMD Kamnik v sodelovanju z AMZS bosta sodelovala na velikem kmetijskem sejmu v Komendi od 02. do 04. 10. 2015. Na prireditvenem prostoru, v bližini glavne tribune, bo postavljena stojnica AMZS-AMD na katerih bodo naši člani seznanjali obiskovalce sejma z ugodnostmi, ki jih imajo člani AMZS.

 
16. 09. 2015: Jesenska večja obnovitvena dela na slovenskih avtocestah

A1 Primorska avtocesta
Na Primorski avtocesti bodo na odseku med Logatcem in Uncem potekala obnovitvena dela predvidoma od 8. septembra do 12. novembra. V tem času bodo prenovili 4 kilometre smernega vozišča proti Kopru. Promet bo v času zapore v obe smeri potekal po dveh zoženih voznih pasovih.

 
15. 09. 2015: Vozniki pozor: Meritve hitrosti občinskega redarstva v mesecu septembru

Razen kamniških občinskih redarjev, ki nekajkrat mesečno opravljajo meritve hitrosti, bodo promet na območju kamniške občine v mesecu septembru poostreno nadzorovali tudi policisti, za varnost otrok, ki danes začenjajo s poukom v šolah, pa bodo na najbolj kritičnih točkah dodatno skrbeli tudi številni prostovoljci, zato vozite še bolj previdno kot sicer.

 
14. 09. 2015: Družinska urica na Trgu svobode

Kamnik.info: Člani društva AMD Kamnik so v soboto, 12. septembra 2015, v sodelovanju z AMZS Slovenija, pripravili zanimivo prireditev imenovano »Družinska urica«, katere namen je varnostno osveščanje udeležencev v prometu.

 
09. 09. 2015: AMZS kasko promet

Ugodno kasko zavarovanje z bogatim kritjem.
AMZS KASKO PROMET je zavarovanje za dogodke, ki se z vozilom zgodijo najpogosteje.

Ob izredno ugodni ceni vključuje kritje škode po prometni nesreči, padcu ali udarcu predmeta, trčenju v oviro in zdrsu s ceste - torej lahko vključuje parkirišča, steklo, svetlobna telesa in divjad. Zavarovanje lahko ob doplačilu razširite tudi za kritje posledic toče, kraje ali drugih nevarnosti.

 
06. 09. 2015: Nova ureditev prometa na Slovenski cesti v Ljubljani

Na prenovljenem osrednjem delu Slovenske ceste je začela veljati nova prometna ureditev. Osebna vozila, ki iz Tivolske ali Dunajske ceste pripeljejo na Slovensko cesto, lahko peljejo le do Dvoržakova ulice, saj je cesta mimo Bavarskega dvora odprta le za vozila LPP, taksi vozila in vozila z dovolilnicami. Na celotni Kersnikovi ulici pa sedaj promet od Gosposvetske ceste proti Dvoržakovi ulici poteka enosmerno.

 
05. 09. 2015: Družinska ura tudi v Kamniku

AMD-KAMNIK bo v letu 2015 izvedel več prometno-preventivnih akcij s ciljem ozaveščanja udeležencev cestnem prometu o spoštovanju cestno-prometnih predpisov. S tem želimo dati svoj prispevek k zmanjšanju števila prometnih nesreč oz. k večji prometni varnosti na naših cestah.

 
01. 09. 2015: Prometno-preventivna akcija »Za varno pot v šolo«

V času med 1. 9. 2015 in 11. 9. 2015 poteka prometno-preventivna akcija »Za varno pot v šolo« ob začetku šolskega leta. V zadnjih letih se je uveljavila kot skupna akcija vrste sodelujočih, šol, policije, lokalnih skupnosti, svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, združenj šoferjev in avtomehanikov, AMD, društev upokojencev, zavarovalnic in drugih podjetij in ne nazadnje staršev otrok ter prostovoljcev. Začetki šolskega leta so nevarni, saj so otroci po daljših počitnicah še vedno razigrani. Še posebej aktivno pri projektu sodelujejo člani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik in Komenda.

 
01. 07. 2015: Vabljeni na izlet v Srbijo

Avto-moto društvo Kamnik in Turistična agencija Vrankar organizirata tridnevni izlet v Srbijo (planina Zlatibor) od 16. do 18. 10. 2015.

Obeta se nekaj dni odklopa od vsakdanjika v pravi družbi, z etno glasbo, čevapčiči, lepinjami in odlično "srbsko rakijo" ... Sprehod po zlatiborski tržnici, ki je bogato založena s pristnim domačim kajmakom, sirom, pršutom ter drugimi kmečkimi specialitetami.

Kaj še čakate?!

 
31. 05. 2015: Tečem, da pomagam

Toliko medsebojnega zaupanja in sodelovanja županov in podžupanj na teku Lions Klub Kamnik in Lions Klub Domžale pa že dolgo ne. Le tako naprej!

 
23. 05. 2015: Slavnostna akademija ob 70. letnici Avto-moto društva Kamnik

"Veliko ljubezni je potrebno, da ohraniš organizacijo s tako častitljivo obletnico kot je to uspelo Avto-moto društvu Kamnik in uspeš ohraniti tradicijo in biti v koraku s časom celih 70 let. In za vsako ljubeznijo se skriva iskren odnos, veliko usklajevanja in dobre volje ..." je ob predaji jubilejne listine z besedami prisotne pozdravil generalni sekretar AMZS Robert Štaba.

 
10. 05. 2015: Vabilo na slavnostno akademijo

Ob 70-letnici delovanja AMD Kamnik Vas vabimo na slavnostno akademijo, ki bo 22. 5. 2015 ob 17. uri v dvorani nad Kavarno Veronika.

 
23. 04. 2015: 4 urna dirka motorjev do 50 ccm

SPORT TOURING CLUB PANTHER KAMNIK v sodelovanju z AMD Kamnik organizira 4 urno dirko motorjev do 50 ccm v nedeljo, 14. 6. 2015 v Kamniku.

 
23. 04. 2015: Na daljšo pot z otroki v avtomobilu

Je vaš otrok pravilno pripet med vožnjo?

Rezultati zadnje raziskave AMZS o potovalnih navadah so pokazali na zaskrbljujoče dejstvo, da kar več kot desetina staršev otroku med daljšo vožnjo dovoli, da zapusti otroški sedež.

 
06. 03. 2015: ČLANICAM AMD KAMNIK ČESTITAMO ZA 8 MAREC MEDNARODNI DAN ŽENA

Vsem članicam Avto-moto društva Kamnik in vsem voznicam čestitatmo 8. marec mednarodni dan žena.

 
05. 03. 2015: AMD Kamnik z novim zagonom v svojo 70-letnico delovanja

Kamnik.info: Člani Avto moto društva Kamnik so se sinoči v gostilni Mili vrh vrhu zbrali na svojem prvem občnem zboru pod novim vodstvom, na katerem so pregledali delo preteklega leta in si zadali cilje ter naloge, ki jih nameravajo izpeljati letos.

 
27. 02. 2015: Pohod v Tamar - zimska idila

Utrinek s tradicionalnega pohoda v Tamar.

 
20. 02. 2015: Vabilo na zbor članov Avto-moto društva Kamnik

Na podlagi 24. člena pravil Avto-moto društva Kamnik sklicujemo zbor članov Avto-moto društva Kamnik, ki bo v torek 03. 03. 2015, ob 18.00 uri v gostinskem lokalu Mili vrh, Žale 10/a, Kamnik.

22. 02. 2015 - dodan predlog statuta AMD Kamnik 

 
10. 01. 2015: 6. zimska liga Sv. Primož - sedmič in AMD Kamnik

Naj bo to uvod v malo obširnejši članek o varnosti v gorah. Ker zelo rad "pametujem", saj se mi zdi škoda vsakega življenja, ki se ne vrne z gora in če bo to razlog, da katerega manj pripeljemo domov v črni vreči, bom vesel. Pot od Sv. Primoža čez Pasje peči do Jarškega in Domžalskega doma na Veliki planini je bila danes mestoma čisti led.

 

Izberite arhiv

2024 (2)2023 (8)2022 (15)2021 (17)2020 (15)2019 (6)2018 (7)2017 (9)2016 (21)2015 (31)2014 (9)2013 (1)
KONTAKT

AMD Kamnik
Trg svobode 6
SI-1241 Kamnik

Telefon: (01) 8391 320
E-pošta: info@amd-kamnik.si

DELOVNI ČAS


Pisarna za člane AMD Kamnika je odprta ob sredah: od 10:00 - 11.30