AMD Kamnik
POMOČ NA CESTI 1987

Novice

Objavil/a: Jelenko Milič, torek, 7. marec 2023, ogledov: 716

Avto-moto društvo Kamnik je primer dobre prakse

Po mnenju Andreja Brgleza, predsednika Avto-moto zveze Slovenije, bi organiziranost in način dela Avto-moto društva Kamnik, ki je eno izmed največjih in najbolj aktivnih društev v regiji, lahko služila kot primer dobre prakse za številna društva znotraj krovne organizacije.


V petek, 3. marca 2023, so se članice in člani Avto-moto društva Kamnik, v Domu krajanov na Križu, srečali na rednem občnem zboru, ki so se ga, razen prizadevnih članov in članic, udeležili tudi Andrej Berglez, predsednik AMZ Slovenije, Simon Jurkovič, vodja področja kadrovske, splošne in pravne zadeve AMZS in policistka Maja Pesjak, kot predstavnica Policijske postaje Kamnik, medtem ko je župan Matej Slapar svojo prisotnost opravičil, članicam in članom društva pa se zahvalil, da veliko svojega prostega časa namenjajo tudi ozaveščanju občank in občanov v varnosti v cestnem prometu in sodelujejo pri številnih drugih projektih, ter jim zaželel še eno uspešno leto delovanja.


Občni zbor AMD Kamnik je potekal v sproščeno družabnem vzdušju, članice in članice pa so bili seznanjeni s poročili o delu in poslovanju društva v prejšnjem letu ter delovnim načrtom za letošnje leto. Emil Grzinčič , predsednik AMD Kamnik je v svojem poročilu na kratko povzel delo društva v letu 2022, v katerem se je epidemiološka situacija končno umirila, kaj je omogočilo tudi izvedbo večine načrtovanih aktivnosti.

Kot že vrsto let poprej, so tudi v lanskem letu članice in člani društva sodelovali na spomladanskem in tudi jesenskem kmetijsko obrtnem sejmu v Komendi, ki je bil še posebej medijsko odmeven. V sodelovanju AMD Kamnik in restavracije Leskovački žar Kordun iz Kamnika se je namreč pri odlično obiskani stojnici AMD Kamnik, pri kateri se je včlanilo kar nekaj novih članov, pekla pleskavica velikanka, ki jo je s svojo ekipo pripravil in spekel član AMD Kamnik Mladen Bučan.
V lanskem letu je AMD Kamnik, s pomočjo svojih članov, poskrbelo tudi za vzdrževalna dela v svojih društvenih prostorih, uspešno konkuriralo na razpisu AMZS, izvedlo še številne druge dejavnosti ter leto, kot je dejal predsednik Emil Grzinčič, upoštevaje vse okoliščine, z dobrim delom na vseh področjih, uspešno zaključilo.

Dobro delo društva je potrdil tudi sekretar društva Jelenko Milić, ki je podal finančno poročilo in povedal, da je društvo največ sredstev pridobilo z delom članstva, leto pa zaključilo brez neporavnanih obveznosti in s presežkom prihodkov nad odhodki, kar je potrdilo tudi poročilo predsednika nadzornega odbora. S številnimi aktivnostmi namerava AMD Kamnik nadaljevati tudi v letošnjem letu. Program dela je zastavljen realno, saj v prvi vrsti zajema naloge in cilje, ki jih bo moč uresničiti, obenem pa dopušča  dovolj prostora za izvedbo morebitnih dodatnih aktivnosti. Poudarek bo predvsem na izvedbi preventivnih in promocijskih dejavnosti, sodelovanju na različnih prireditvah ter skrbi za društvene prostore in nadaljevanju sodelovanja s številnimi organizacijami.

Da z različnimi organizacijami AMD Kamnik odlično sodeluje že sedaj, so potrdili tudi prisotni gostje, še posebej zgovoren (in navdušen) nad delom društva pa je bil predsednik AMZ Slovenije Andrej Berglez, ki je, med drugim dejal, da bi organizacija in način dela AMD Kamnik, s svojo učinkovito sproščenostjo, nedvomno lahko služila kot primer dobre prakse za številna druga društva znotraj krovne organizacije, obenem pa izrazil navdušenje in tudi občudovanje, da se je, vsaj v neki meri, tovrstna sproščena učinkovitost, ob izvolitvi predsednika društva Emila Grzinčiča, kot predstavnika gorenjske regije v Upravni odbor AMZ Slovenije, prenesla tudi v vodstvo AMZS.

Dobro sodelovanje z društvom sta izrazila tudi predstavnica PP Kamnik, policistka Maja Pesjak ter Matjaž Ravnikar, novi predsednik Komisije za vzgojo in preventivo v cestnem prometu Občine Kamnik, ki je obenem tudi član upravnega odbora AMD Kamni, kar je vsekakor svojevrstno jamstvo, da bo sodelovanje v prihodnje še boljše.
Zbor članstva AMD Kamnik se je zaključil s sproščenim druženjem ob odlični, domači pogostitvi, za dodatno veselje pa je poskrbel del članstva, ki je »z delovišča« v Planici - člani AMD Kamnik so namreč  sodelovali tudi pri organizaciji svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah - prinesli veselo novico o zlati medalji Timija Zajca.

www. kamnik.infoObjavite vsebino na Facebook-u

Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Izberite arhiv

2024 (4)2023 (8)2022 (15)2021 (17)2020 (15)2019 (6)2018 (7)2017 (9)2016 (21)2015 (31)2014 (9)2013 (1)
KONTAKT

AMD Kamnik
Trg svobode 6
SI-1241 Kamnik

Telefon: (01) 8391 320
E-pošta: info@amd-kamnik.si

DELOVNI ČAS


Pisarna za člane AMD Kamnika je odprta ob sredah: od 10:00 - 11.30