AMD Kamnik
POMOČ NA CESTI 1987

Novice

Objavil/a: Jelenko Milič, sobota, 7. maj 2022, ogledov: 129

USPEŠNO IZVEDENO OBČINSKO TEKMOVANJE KAJ VEŠ O PROMETU?

V četrtek, 5. maja 2022, je pri Osnovni šoli Toma Brejca potekalo občinsko tekmovanje Kaj veš o prometu?, ki ga je organiziral Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik v sodelovanju z Občino Kamnik, občinskim redarstvom Občine Kamnik, Združenjem šoferjev in avtomehanikom Kamnik ter Avto-moto društvom Kamnik. Zbranim se je ob zaključku tekmovanja pridružil tudi župan Matej Slapar.

Vzgoja kolesarjev je dandanes še toliko bolj pomembna, saj med otroci prevladuje nezdrav sedeč način življenja, v luči trajnostne mobilnosti pa moramo vzgajati bodoče kolesarje, ki bodo varno kolesarili vsak dan. Naj se prometna vzgoja ne zaključi s kolesarskim izpitom, ampak spodbudimo otroke in mladostnike, da bodo nabirali še kako potrebne izkušnje v prometu že zdaj.

Na tekmovanju je sodelovalo 20 učencev od 5. do 9. razreda kamniških osnovnih šol, in sicer Osnovne šole Toma Brejca, Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik, Osnovne šole Stranje, Osnovne šole Šmartno v Tuhinju.  
Tekmovanje je bilo zasnovano tako kot kolesarski izpiti, in sicer iz:

  • teoretičnega dela o poznavanju cestno-prometnih predpisov
  • spretnostne vožnje na poligonu in
  • praktične vožnje v prometu.
Najboljši trije učenci Jasna Plahuta (1. mesto, Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik), Maks Majnik (2. mesto, Osnovna šola Stranje) in Matej Sitar (3. mesto, Osnovna šola Stranje) so prejeli medalje in praktične nagrade, vsi ostali sodelujoči pa praktično nagrado sijalko za kolo.
Nagrade je podelil predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik Franc Pivk.

Zbrane pa je pozdravil tudi župan Matej Slapar, ki je učencem namenil naslednje misli: »Lepo pozdravljeni v imenu Občine Kamnik, velika hvala organizatorjem in vam, učenke in učenci, da ste se udeležili tega tekmovanja. V prometu morate gledati pozorno na varnost sebe, poskrbeti pa tudi za to, da ste previdni in pozorni na ostale udeležence. Ni vedno vse odvisno od vas. Bodite pozorni, ko ste na cesti, saj imate le eno življenje, posledice pa so lahko resnično resne in usodne. Čestitam vam, da ste danes tukaj, čestitke zmagovalcem in čestitke vsem, ki ste se udeležili letošnjega občinskega tekmovanja Kaj veš o prometu.«
Iskrene čestitke vsem udeležencem kolesarskega tekmovanja, obenem pa iskrena hvala tudi mentorjem in ostalim sodelujočim. 

www.kamnik.siObjavite vsebino na Facebook-u

Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Izberite arhiv

2022 (10)2021 (17)2020 (15)2019 (6)2018 (7)2017 (9)2016 (21)2015 (31)2014 (9)2013 (1)
KONTAKT

AMD Kamnik
Trg svobode 6
SI-1241 Kamnik

Telefon: (01) 8391 320
E-pošta: info@amd-kamnik.si

DELOVNI ČAS


Pisarna za člane AMD Kamnika je odprta ob sredah: od 11:00 - 12.30