AMD Kamnik

Objavil/a: Jelenko Milič, petek, 31. maj 2024

Najboljši mladi kolesarji potujejo na ETEC tekmovanje v Pariz

AMZS je organiziral izbirno tekmovanje za FIA evropsko prometno-izobraževalno tekmovanje ETEC, ki bo septembra v Parizu. Zmagala je ekipa mladih kolesarjev AMD Gorica 1, na FIA tekmovanje pa potujejo Ian Birsa (AMD Gorica 1), Lenart Kos (AMD Ravne na Koroškem), Anna Tomažič (AMD Gornja Radgona) in Pia Polanc Cipot (AMD Gorica 1)
Mladi kolesarji med 10. in 12. letom starosti so se v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem in na OŠ Vransko pod mentorstvom avto-moto društev AMD Gorica, AMD Moste, AMD Kamnik, AMD Markovci, AMD Ravne na Koroškem, AMD Gornja Radgona, AMD Dravograd, AMD Kočevje, AMD Lukovica in AMD Štefan Kovač Murska Sobota udeležili AMZS izbirnega tekmovanja za 37. evropsko prometno-izobraževalno tekmovanje ETEC pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA, ki bo med 19. in 22. septembrom v francoskem Parizu.

Za uvrstitev na evropsko tekmovanje se je pomerilo 52 tekmovalcev in tekmovalk iz 13 ekip. Štiričlanske ekipe (vsako so sestavljali dva fanta in dve dekleti) so se preizkusile v praktični vožnji s kolesom po poligonu in skozi labirint, opravile preizkus iz teoretičnega poznavanja cestnoprometnih predpisov, narisati pa so morale tudi risbo na temo prometa.

Najbolje se je odrezala ekipa AMD Gorica 1 (Pia Polanc Cipot, Sara Humar, Januš Lipušček in Ian Birsa), drugo mesto je osvojila ekipa AMD Gornja Radgona (Miha Kaučič, Niko Kralj , Anna Tomažič in Mila Berglez), tretji pa so bili kolesarji iz ekipe AMD Ravne na Koroškem (Lenart Kos, Ažbe Potočnik, Ana Klavž in Ajda Makuc).

Kasmnik  je predstavljala ekipa v sestavi:

David Kuhar, Cene Kališnik, Pika Jemec in Ana Vučko.

Rezultati
1. AMD Gorica 1
2. AMD Gornja Radgona
3. AMD Ravne na Koroškem
4. AMD Gorica 2
5. AMD Kamnik
6. AMD Dravograd
7. AMD Moste 2
8. AMD Markovci
9. AMD Lukovica
10. AMD Štefan Kovač Murska Sobota
11. AMD Moste 1
12. AMD Kočevje 2
13. AMD Kočevje 1

Več na: www.amzs.si

http://amd-kamnik.si/novice.php?pid=167 14. 07. 2024