AMD Kamnik

Objavil/a: Jelenko Milič, ponedeljek, 28. avgust 2023

Posledice poplav na Kamniškem sta si ogledala predsednik vlade Robert Golob in predsednik Evropskega sveta Charles Michel

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob in predsednik Evropskega sveta Charles Michel sta si včeraj popoldne, v spremstvu župana Mateja Slaparja in vodjo intervencije Jožetom Oblakom, ogledala del posledic ujme s poplavami na območju občine Kamnik.

Pred obiskom si je državni sekretar za obrambne zadeve ter zadeve varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dr. Anton Grizold skupaj z direktorjem Uprave za zaščito in reševanje Leonom Behinom ogledal prostore Občinskega štaba civilne zaščite Kamnik in dežurno sobo Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik. Državni sekretar je pohvalil odziv občine Kamnik na nesrečo in se zahvalil županu ter vsem vključenim v sistem zaščite, reševanje in pomoči na našem območju. Pohvalil je usklajeno delovanje vseh služb v sistemu, da pa je bila intervencija uspešno vodena, pa gre zasluga tudi dolgoletnim pridobljenim izkušnjam na področju vodenja večjih intervencij. 


www.kamnik.info

http://amd-kamnik.si/novice.php?pid=158 23. 09. 2023