AMD Kamnik

Objavil/a: Jelenko Milič, sobota, 14. maj 2022

Tajda Šoštarko se je uvrstila v državno ekipo

Na izobraževalnem tekmovanju mladih kolesarjev AMZS se je ekipa učenk in učencev OŠ Frana Albrehta, ki je zastopala AMD Kamnik, uvrstila na 5. mesto, učenka 6. razreda Tajda Šoštarko pa se je uvrstila tudi v državno ekipo, ki bo AMZS zastopala na evropskem tekmovanju v Zadru.

Avto moto zveza Slovenije vsako leto na vranskem organizira izobraževalno tekmovanje mladih kolesarjev iz različnih slovenskih Avto-moto društev.

V zadnjih dveh letih je tekmovanje zaradi epidemioloških ukrepov sicer žal odpadlo, se je pa letos omenjenega tekmovanja ponovno lahko udeležila tudi ekipa AMD Kamnik, sestavljena iz učenk in učencev OŠ Frana Albrehta, pod mentorstvom Simeona Klokočovnika, ki ima največ zaslug za odličen dosežen rezultat. 

Med enajstimi sodelujočimi ekipami, ki so se pomerile na tekmovanju, se je namreč ekipa AMD Kamnik uvrstila na solidno 5. mesto, najbolj pa se je izkazala učenka 6. razreda OŠ Frana Albrehta Tajda Šoštarko, ki se je uvrstila tudi v državno ekipo AMZS, s katero se bo, odpravila tudi na evropsko kolesarsko tekmovanje.V podporo mladim kolesarjem, ki so zastopali barve Kamnika, so se včerajšnjega tekmovanja udeležili tudi predstavniki AMD Kamnik, in sicer Dušan Božičnik, kot vodja ekipe, Emil Grzinčič, predsednik AMD Kamnika in predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik Franc Pivk .


www.kamnik.info
http://amd-kamnik.si/novice.php?pid=140 09. 08. 2022